kriminalitetstruede unge 10 - 17år
kriminalitetsforebyggende indsats i form af fast kontaktperson kombineret med en juridisk indsats, jf. barnets lov § 32, stk. 1, nr. 3 og nr. 8.
Målgruppen for denne indsats omfatter børn og unge i alderen 10 til 17 år, der udviser adfærd, som indebærer trusler eller skaber uro, og som har forbindelse til kriminelle handlinger. Ofte drejer det sig om børn og unge, der har et akut behov for stabil og vedvarende voksenkontakt, et behov deres forældre ikke formår at opfylde, samt dem, der står over for sociale, emotionelle eller mentale udfordringer. Desuden inkluderer målgruppen unge, som er blevet dømt til en ungdomssanktion i henhold til straffelovens § 74a, jf. servicelovens § 140, stk. 5, samt unge, der har modtaget en betinget dom. Endvidere hører børn og unge i alderen 10-15 år til målgruppen, hvis sager er blevet behandlet af Ungdomskriminalitetsnævnet, hvilket har resulteret i tildelingen af en kontaktperson.
Målrettet kontaktperson som brobygger
Formålet med dette indsats er at implementere præventive strategier for at forebygge eller reducere kriminel adfærd eller bekymrende adfærdsmønstre blandt børn og unge. Denne tilgang er baseret på en integreret og holistisk model, der sigter mod at styrke individets evne til at navigere i eget liv med succes og til at engagere sig i positive og konstruktive sociale sammenhænge.
Vores tilgang er fokuseret på at facilitere personlig udvikling og social integration ved at tilbyde skræddersyede indsatser, der kan inkludere individuelle samtaler, deltagelse i målrettede aktiviteter og andre relevante støttetiltag, som er designet til at fremme de overordnede mål for interventionen.
I centrum af vores kriminalpræventive strategier står et fast samarbejde med en juridisk rådgiver, sammen med en dedikeret kontaktperson for den unge. Kontaktpersonen engagerer sig dybtgående med den unge, deres familie, uddannelsesinstitutioner og relevante myndigheder for at facilitere en positiv transformationsproces, der leder væk fra kriminelle adfærdsmønstre.
Vores kontaktpersoner brænder alle for at gør en forskel og er alle teoretisk og metodisk velfunderet i arbejdet med unge.
Gennemsigtighed i det tværfaglige samarbejde
Der arbejdes digitalt med handleplansmålene via vores app, som den unge også får adgang til. Dertil får den unge en direkte GDPR sikret linje via chatfunktionen, således at den unge altid kan komme i kontakt med sin kontaktperson. Socialrådgiveren kan følge udviklingen og hele indsatsen løbende, da al grundlæggende aktivitet registreres. På denne måde kan vi måle på indsatsen og analysere den udvikling, samt de resultater der opnås, løbende under forløbet. Gennemsigtigheden skaber tillid og sikrer en høj kvalitativ indsats. Vi er den eneste organisation i hele Danmark, som kan tilbyde adgang til socialt digitale værktøjer der gør det muligt at følge indsatsen i realtime.

Ordningen indeholder følgende:

Kontaktperson med mange års erfaring og viden om kriminalitetstruede unge

Indføring af en vendepunkt strategi for at håndtere kriminel adfærd

overvågning af eventuelle retslige sanktioner og støtte til møder samt overholde aftaler med autoriteter

Udvikling af både kortsigtede og langsigtede uddannelses- og arbejdsplaner, inklusiv fritidsjob, for børn eller unge

En socialkonsulent, som varetager kommunikationen med socialrådgiveren og gør arbejdet nemmere og mere overskueligt

Adgang til vores digitale platform, hvor indsatsen nemt kan følges og der kan findes dokumentation for det udførte arbejde

Statusrapport af høj faglighed hver 3 mdr. Udarbejdet på ICS metoden

Sikring af kontinuerlig skolegang og tilbydelse af lektiehjælp

Fokus på tidlig og forebyggende indsats, gennem et stærkt tværprofessionelt samarbejde

Inklusion af den unge i positive fællesskaber

En kontaktperson som står til rådighed og er fleksibel for den unge

Støtte til at arbejde motiveret og målrettet med skabe et selvstændigt voksenliv
Hvordan kan vi hjælpe dig?
Spørgsmål og svar hjælper os alle til at gro, har du nogle?
Ønsker du at modtage tilbud på en konkret indsats?